2007.05.29. - Domagoj Margetić heroj ili kukavica

Prije dva dana dobio sam pismo od Domagoja Margetica sa naslovom "Hvala na izdaji" . Naime Domagoj se ljuti sto sam skinuo banner njegove web stranice www.necenzurirano.com sa www.lijepanasadomovinahrvatska.com (u narednom tekstu Lijepa Nasa). Medjutim sam Margetic je skinuo bannere Lijepe nase jer ga nisam podrzao poslije nepravomocne presude u Jastrebarskom zbog pronevjere '96 ili '97 zbog cega je dobio godinu i pol zatvora,nekoliko godina uvjetnog te visoku novcanu kaznu.Pismo je uputio na jos cetiri adrese koje sada necu ovdje spominjati.
Navodi kako nimalo nisam zahvalan njemu jer je on ,kaze, odlezao u zatvoru i platio visoku kaznu i zbog Lijepe nase tj zbog mene.
Prije zatvaranja web stranice www.lijepanasadomovinahrvatska.com objavio sam neke clanke koje je napisao Domagoj Margetic a koji su sadrzavali nekoliko imena sa liste svjedoka u slucaju "Blaskic". Zbog toga je i zatvorena Lijepa nasa uz blagoslov HDZ-a i Sanadera.

Poslije zatvaranja www.domagojmargetic.com od strane vlasti u Hrvatskoj i odbijanja servisa za njega u SAD-a ponudio sam mu prostor na svom serveru na sto je on pristao a malo poslije toga zamolio me je da registriram domenu www.domagojmargetic.com na svoje ime. Smatrao sam tada i i jos danas smatram da se sloboda izrazavanja ne smije sprijecavati i gusiti i da se protiv onih koji to cine treba boriti svim demokratskim sredsvima. Tako sam sluzbeno postao vlasnik i domene www.domagojmargetic.com. Domagoj je i dalje samostalno uredjivao i odrzavao tu stranicu.

Sam naslov "Hvala na izdaji" je povrijedio moju dusu prostu ali isto tako iznenadio.

Prije nekoliko dana pronasao sam na internetu transkript njegovog saslusanja pred Medjunarodnim kaznenim sudom u Haagu i ostao zapanjen.Glavna strategija obrane Domagoja Margetica bila je dokazati da on nije vlasnik web stranice www.domagojmargetic.com te da i ne moze biti odgovoran ni za sto.

Ako procitate http://www.un.org/icty/transe14-r77.6/061130ED.htm a posebno stranice 34,35.36,37,38,39 te 45 i 46 vidjecete o cemu govorim.

To znaci da se nas "heroj" maksimalno trudio optuziti svog suradnika i prijatelja (mene osobno) za ono sto je on ucinio a u javnosti se prikazivao mucenikom i herojem.

Poslao sam mu link transkripta sa njegovog saslusanja pred Medjunarodnim kaznenim sudom u Haagu zbog objave liste svjedoka i pitao ga tko je tu izdajnik . Tu pocinje vrijedjanje,nazivanje pogrdnim imenima i svakako lazovom. Odjednom me naziva suradnikom tajnih sluzbi,udbasem,Sanaderovim covjekom,dijelom Akcijskog plana i jos mnoge druge nebuloze. Ali evo procitajte jedno njegovo pismo :

"Slusaj Grgicu,

Ti si mene teretio pred haaskim istraziteljima.

Zatim, lazes da je za tobom raspisan nalog za uhicenje u Hrvatskoj, sto se moze provjeriti na stranicama MUP-a ili u sluzbi za odose s javnoscu jer su takvi podatci javni. Prema tome ova tvoja laz ima samo svrhu dokazati da si ti toboze protiv Sanadera.

Ja sam za razliku od tebe dragovoljac Domovinskoga rata. A ova laz da to nisam dolazi upravo od Sanaderovih ljudi, koji tako pripremaju kampanju protiv mene. To je neki dan pred svjedocima mrtav pijan priznao i tvoj suradnik inace suradnik Sanaderovih tajnih sluzbi Josko Loncaric.

Ti si Grgicu jedno moralno smece, koje trgujes sa obavjestajnim sluzbama, a onda optuzujes postene domoljube okolo.

Slijedi ti tuzba zbog kradje moje imovine. A i tuzba za klevetu. Jer vise necu dopustiti ovakvim dezerterima i kretenima poput tebe da me vrijedjaju gdje stignu. Ti si placeni provokator koji je suradjivao sa hrvatskim obavjetsajnim sluzbama u Akcijskom planu za Gotovinu, sto ce uskoro biti i javno oznato, kada se objave svi dokumenti akcijskog plana.

E pa da vidimo sto cete onda lagati.

Ti si mene izdao i Haagu i hvatskim obavjestajnim sluzbama, smece jedno udbasko!"

Mozda ne bih isao u javnost sa ovim ali mi danas prijeti tuzbom ako sve ovo objavim i to kako ce napisati nakakav tekst o meni itd. Ali opet procitajte sami :

"Grgicu samo ti objavljuj svoje lazi po nalogu Ive Sanadera. Ovdje ima svjedoka s kim u dogovoru djelujes i da ste napad na mene najavili vec prije. Tuzba za klevetu slijedi u SAD-u, a Bogu hvala tamo su i novcane presude puno vece, pa cete svoje lazi i klevete platiti.

Naravno i ja prpremam tekst o Vama i Vasoj suradnji sa hrvatskim oavjestajnim sluzbama, pa ce mi biti drago odgovoriti na Vase lazi i klevete.


Vi ste Grgicu obicno udbasko smece"

Toliko sam se ustrasio da sam morao ovo iznijeti siroj javnosti. I jedva cekam tekstove Domagoja Margetica i njegovu tuzbu protiv mene.

Da ovaj clanak ne bi bio predug ovdje ga zavrsavam.Ali nastavak slijedi jer ima mnogo toga sto ne znamo o "junaku" Domagoju Margeticu.

Chicago , 29.svibanj.2007
Ivica Grgic
www.lijepanasadomovinahrvatska.com