2007.06.13. - Domagoj Margetic - komedijas, bolesnik ili placenik IV dio

Jos jedna tuzna istina koja se treba znati. Mozda najmucnija od svih do sada ovisno iz kojeg se kuta promatra.Lazi i lazna optuzivanja Domagoja Margetica nanjele su mnogima veliku stetu u zivotu,poslu i svemu ostalom.
Posebna tezina u svemu tome je to sto se domoljubnim Hrvatima predstavio kao iskreni i neustrasivi borac protiv korupcije,kriminala,domoljub i jos k tome dodao hrvatski branitelj i casnik HV mada nikad nije bio u HV i nije sudjelovao u Domovinskom ratu.Ako bi ga neko i pitao gdje je bio i sto je radio za to vrijeme,rekao bi da je to strogo povjerljiva tajna.Time bi bila zavrsena bilo kakva daljnja prica.Jer to je Domagoj Margetic
No,podmece li Domagoj Margetic samo po narudzbi necijim politickim protivnicima ili hrvatskim domoljubima?????
Za vrijeme cirkusa sa politickim sudom u Haagu Domagoj je upoznao djevojku (ime necu spominjati nego samo NN) sa kojom se zblizio i koja mu je davala podrsku u tim nevoljama.Planirali su vjencanje bez obzira na ishod sudjenja,pozvani su mnogi prijatelji Margetica i NN (izmedju ostalih i ja ). Sve je bilo spremno.
Dominikanac V. L.  zamoljen je od strane Margetica da osobno vodi ceremoniju vjencanja Domagoja i NN sto je pater L. i pristao.
Medjutim ,prilikom prikupljanja potrebnih dokumenata u opcini NN saznaje da ja Margetic vec ozenjen o da se sluzbeno nikad nije razveo od svoje prve zene (u daljnjem tekstu zvati cemo je XX) . Na bilo koje pitanje o njoj Margetic odgovara kako je XX bila poslana od njemackih tajnih sluzbi kako bi ga spijunirala.Sve ostalo je ponovo "tajna".
Ipak postoje svjedoci koji govore drugacije. Domagoj Margetic je fizicki zlostavljao XX zbog cega je cesto intervenirala policija i nakon cega je XX napustila Margetica dok je jos bila u drugom stanju.Vratila se roditeljima u Njemacku gdje je rodila blizance i koje Margetic nikad nije niti vidio a niti ih priznaje kao svoje.
Koliko muke mora imati zena da se odluci na takav korak tj, da napusti svoga supruga dok je jos trudna???
Vratimo se slucaju NN.
Osim sto je htio prevariti patera V. L. a time i samu Katolicku crkvu prevario je i sirotu NN. Margetic nikada nije ozenio NN,niti je vise zeli a niti zeli svoje rodjeno dijete (djevojcica) koje mu je rodila NN prije par tjedana.
Sto je razlog iznenadne promjene misljenja Domagoja Margetica?
Citava farsa oko vjencanja trebala mu je posluziti da stekne odredjene simpatije sudija i tuziteljstva kako bi bio oslobodjen kazne ili bar kako bi se eventualna kazna smanjila.Jer on se zeni a buduca supruga mu je trudna. Kada je shvatio da nije uspio prevariti drzavu i Katolicku crkvu tj, da ne moze vjencati se jer se nije jos sluzbeno rastavio od prve zane XX, njegov interes za NN pada i ona postaje "agent tajnih sluzbi" koja je poslana da ga spijunira i onemoguci u razotkrivanju kriminala,korupcije,udba......
Mucno mi je dalje pisati ovaj tekst.....
Koji se to covjek moze odreci svoje djece (u njegovom slucaju troje) i optuziti njihove majke za kojekakvu urotu i spijunazu samo da bi izbjegao ocinsku odgovornost?
Odgovor je Domagoj Margetic......
Cak i zvijeri imaju osjecaj za svoje potomke..... Margetic ih nema.
nastavak slijedi

Chicago,13. lipanj 07.
Ivica Grgic
www.lijepanasadomovinahrvatska.com
vise na ovu temu procitajte na - Text